Upptäck Gran Canaria

Calle los Gladiolos 13, San Agustin, 35290 Maspalomas, Gran Canaria

Att uppleva på ön

- fler tips från eleverna på Apelryd
Varför inte boka en vandringstur

uppe i de fantastiska bergen?


Den norra sidan av ön har en otrolig natur med fina vandringsleder och en utsikt du sent kommer glömma.Längst sydkusten ligger flera mysiga små byar

att besöka för en lunch, promenad eller bara gå runt

och strosa på gatorna. 


Besök Maspalomas sanddyner med sand från Sahara, turistparadiset Puerto Rico eller Puerto de Mogán även kallat ”Lilla Vendig”.


Om ni vill ha lite mer stadsliv

varför inte besöka huvudstaden Las Palmas? 
Ön har massvis med saker att erbjuda, det är bara att börja upptäcka!

San Agustin

San Agustin ser ut som en liten villastad med byggnader i ljusa färger, och frodiga palmer. Det finns flera mysiga restauranger längst strandkanten och  det blir inte lika mycket stim som i Playa del Ingles där man vänder på dygnet.


Till det livligare Playa del Ingles kan du promenera längst strandpromenaden utmed Atlanten. Därifrån kan du sedan fortsätta att gå på stranden ända bort till Maspalomas böljande sanddyner och vidare ända till Las Meloneras. 


Vandringstur i bergen


" Klockan 9.00 blir ni upphämtade av bussen tillsammans med en grupp guider. Efter en timmes krokiga svängar anländer ni till startplatsen. Där kan ni välja olika vilken tur som passar just er, allt från jobbig terräng till lugn promenad.


Under er vandring får ni upptäcka en natur ni inte trodde fanns på Gran Canaria. 1900 meter över havet möts hela gruppen upp för en gemensam lunch med en helt fantastisk utsikt. En mysig promenad nerför, en kort bussresa och sen befinner ni er hemma igen.


Det tar en heldag, det gäller att ha på sig bra skor, ha med er en god matsäck sen gör naturen resten - en helt underbar dag! "
Utflyktstips...


Stora ö-turen med botaniska trädgården och pinjemadonnan i Teror

En heldag i djurparken Palmitos Park

Helikoptertur, se öns omväxlande natur från ovan

En vandringstur uppe i bergenGolfGran Canaria är ett av Europas bästa golfresmål och till en av de finaste klubbarna, Campo de Golf Maspalomas, är det bara cirka tio minuter med bil.


Copyright © All Rights Reserved